Az Inforádió az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzése alapján az otthoni munkavégzés nyugaton mintegy duplája a hazainak, és hogy a nagyobb GDP általában nagyobb távmunka részaránnyal jár. Ennek megfelelően a lista élmezőnyében Hollandia és a skandináv országok állnak, a serehajtó Bulgária és Románia. https://infostart.hu/gazdasag/2024/04/28/a-fejlett-orszagokban-trend-lett-az-otthoni-munkavegzes-idehaza-mas-a-helyzet

Köszönjük, hogy a tavmunkaotthon.hu weboldalt olvassa. Bármilyen visszajelzést örömmel fogadunk a tavmunkaotthonhu @ gmail . com címen.

Egy 3000 munkavállalót megkérdező amerikai elemzésből az is kiderül, hogy előléptetést és kereset növekedést illetően a normál irodai munkavégzésben résztvevők egyértelműen előnyösebb helyzetben vannak. Hozzájuk közeli a hibrid formában dolgozók helyzete, míg a távmunkában dolgozók előrelépési és kereset növelési lehetőségei kisebbek az előző csoportoknál. A cikk ezt bizalmi szakadéknak nevezi. https://www.economx.hu/gazdasag/home-offic-irodai-munkavegzes-hibrid-munka.786739.html Kisebb az előrelépés esélye de boldogabbak a távmunkát végzők, von egyenleget és teremt egyensúlyt a https://haszon.hu/megorizni/makrogazdasag/home-office-europa írása.

Persze a Z generáció inkább tartja fontosnak a munkaidő és otthoni élet arányát, pl. a karrierrel szemben https://www.penzcentrum.hu/karrier/20240413/sulyos-a-helyzet-a-hazai-munkahelyeken-nem-csoda-hogy-ennyi-szorongo-depresszios-van-az-orszagban-1149255 – pl. a Melbuurne-i Egyetem 2023. márciusi tanulmánya és más, a fenti oldalon idézett kutatás szerint.

Ugyancsak új generációs trendekre mutatnak rá toborzási szakértők a https://www.hrportal.hu/hr/toborzasi-elony-ha-egy-ceg-home-office-t-tud-ajanlani-20240414.html cikkben. Továbbá külföldi trendek mellett a hazai KSH adatokból merít az idei helyzet bemutatása https://www.hrportal.hu/hr/home-office-mukodik-a-hibrid-munkavegzes-20240223.html illetve a https://www.hrportal.hu/hr/ragaszkodnak-a-munkavallalok-az-otthoni-munkavegzeshez-20240417.html még pontosabb adatokat hoz.

forrás: hrporta.hu

Távmunka Otthon