Rólunk

Tóth Miklós vagyok, honlapkészítéssel, online marketinggel és kommunikációval foglalkozom. Emellett a Gyüttment Fesztivált is szervező Mindenegyüttmegy Egyesület vezetőségében dolgozom. Szabadidőmben még a zuglói klímakert projektben kertészkedem.

Köszönjük, hogy a tavmunkaotthon.hu weboldalt olvassa. Bármilyen visszajelzést örömmel fogadunk a tavmunkaotthonhu @ gmail . com címen.

Immár 5 éve élem a szabadúszó életet, annak minden előnyét és hátrányát a bőrömön érezve. Az elmúlt évek során rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, amit időnként vállalkozási és szabadúszó-életviteli tanácsadásban is megosztom. Ezen felül sok tapasztalatot szereztem civil, kisközösségi kezdeményezésekben, valamint termékfejlesztőként együttműködök a közösségi vállalkozás csapatával, amely a kisközösségek és cégek valódi közösségen alapuló rendszerét, a Fa modellt népszerűsíti.

Pár munkám:

Kiutak honlap: a Kisközösségi Programmal együttműködve megalkotott tudástár gyűjtemény
Falusi Fortélyok Iskolája: A nagyszékelyi faluközösség tudásmegosztó oldala
Gyüttment Fesztivál: a fesztivál hivatalos oldala
Közösségi vállalkozás: a valódi közösségek modellje


Magyarországon a munkaadók a 8-16/17 napi ritmusához és heti 5 napos munkarendhez illesztik a teendőket. Sok más országban viszont a teendők oldaláról közelítve, azok szerint alakítják ki a munkaidőt és a munkarendet. Sajnos kötetlen, illetve részmunkaidős foglalkoztatás itthon 2020 márciusáig alig létezett.

Hazaköltözve nehezen találtam részidős állást. Munkába állva egyre arra törekedtem, hogy a foglalkoztatómtól távol is elláthassam a feladataimat. Köszönet a kiváló IT-s kollégáikak, akik velem együtt úgyszintén helyfüggetlen munkára törekedtek, sikerrel jártam. Mára 99%-ban távmunkában dolgozom.

Míg én nehezen jutottam el odáig, hogy távolról (otthon) dolgozhassak, ma ezt a covid-19 okán sokan utasításban kapják. S míg eddig a home office előkészítésére évek álltak rendelkezésre, ma napok vagy jobb esetben hetek alatt kell a távmunkához szükséges, informatikai elérést biztosító eszközök (pl. router) és a biztonságos belső hálózat (szerverek, LAN) beállítását lebonyolítani. Hatalmas feladat ez egy erre nem elég felkészült helyen. Többek között ehhez kínálok segítséget.

Célom, hogy a kihívást jelentő távoli munkavégzésekhez biztos pontot  és aktuális, informatív, közérthető, praktikus és könnyen használható tartalmakat adjon a tavmunkaotthon.hu weboldal.

Alapinfók: nevem Gerzsány Robi, informatika mellett az építőiparban és növénytermesztésben tevékenykedem.

Szerkesztéseimből:
Egyesült Királyság (UK) útmutató: jópár évig Angliában éltem és dolgoztam. Ezen a 2012 végéig szerkesztett lapon azokat a praktikus tapasztalatokat és tudásokat tettem közzé, amiről úgy véltem, hogy más kiköltözók is tudják használni.
Informatikai szaktanácsok és tapasztalatok: munkám mindig vannak a korábbiakhoz hasonló vagy azokkal egyező kérdések. Volt blogom IT megoldásait ezentúl a tavmunkaotthon.hu weblapon lehet elérni.
A Wayne Dyer íróval készített “Shift: From Ambition to Meaning” című film életünk nagy fordulatát mutatja be. Az Exeteri fordító csoport részeként ez volt első közösségi fordításom.
2023-as tervem Az ember aki megmentette a világot (The Man Who Saved The World) című, 2014-es film magyar fordításának elkészítése, amihez – főleg az orosz nyelvű részekhez – örömmel fogadok segítséget.

Távmunka Otthon