2022 június 1-től a világjárvány miatti veszélyhelyzet rendeleti szabályozásának megszűnésével életbe lép a home office és a távmunka törvényi szabályozása.

Köszönjük, hogy a tavmunkaotthon.hu weboldalt olvassa. Bármilyen visszajelzést örömmel fogadunk a tavmunkaotthonhu @ gmail . com címen.

Anyagi oldal
a munkáltató adómentes rezsiáltalányt fizethet, melynek maximális mértéke a minimálbér tíz százaléka, idén havonta húszezer forint. Nem kötelezettségről, hanem lehetőségről van szó, aminek részleteit a munkaszerződésben kell meghatározni, a munkaadó és munkavállaló közös megegyezésén alapulva.

A meglévő munkaszerződést kell-e módosítani?
A munkavállaló dolgozhat otthon a munkáltatóval való szerződés alapján és akkor is, ha a munkáltató egyoldalúan rendeli el ezt számára. Ugyanis a munkáltató jogosult évi 44 munkanap erejéig a munkaszerződéstől eltérően foglalkoztatni a dolgozót. Tehát ha csak évi pár napról van szó, elég lehet a 44 munkanapos lehetőséget kihasználni, a munkaszerződés esetleges módosítása helyett.

Eszközhasználat: a munka elvégzéséhez az alkalmazott saját eszközét is használhatja.

Részletek: https://www.rsm.hu/blog/jog/2022/05/mt-ujabb-valtozas-elott-all-a-tavmunka-szabalyozasa és https://jogkoveto.hu/tudastar/veszelyhelyzeti-home-office

Távmunka Otthon